1 | İşverene, iş sağlığı konusunda rehberlik ve danışmanlık yapmak |
2 | Çalışanların işe giriş ve periyodik sağlık muayenelerini yapmak |
3 | Çalışanlara genel sağlık konularında eğitim vermek |
4 | İşin yürütümündeki ergonomik ve psikososyal riskleri değerlendirerek, iş ile işçinin uyumunu sağlamak | 5 | İş sağlığı ve güvenliği kurulu çalışmalarına katılmak |
6 | İşyerindeki gözetim ve denetim sistemi çalışmalarına katılmak |
7 | Kantin, yemekhane, yatakhane, kreş ve emzirme odaları ile soyunma odaları, duş ve tuvaletlerin bakımı ve temizliği konusunda gerekli kontrolleri yapmak |
8 | İş güvenliği öncülüğünde yapılan risk değerlendirmesi çalışmalarına katılmak | 9 | İşyerindeki risklerin değerlendirilmesi ve önlenmesi ile ilgili mevzuata uygun koruyucu sağlık muayenelerini yapmak | 10 | Gece vardiyaları da dâhil olmak üzere işçilerin sağlık gözetimini yapmak |
11 | İşyerindeki genel hijyen şartlarını denetlemek |
12 | Yıllık Çalışma Planı hazırlamak | 13 | Yıllık Eğitim Planı hazırlamak |